Kasteelstichting Valkenburg sponsort 23 Struikelstenen

De Stichting Kasteel van Valkenburg is met een genereuze geste over de brug gekomen:de 23 nog te plaatsen Struikelstenen in Valkenburg worden voor de helft betaald door de stichting. De Stichting Kasteel van Valkenburg zal iedere euro die wordt gesponsord verdubbelen en probeert daarmee anderen te stimuleren ook een “steentje” bij te dragen. Daarmee is de stichting Struikelstenen Valkenburg voor een belangrijk deel uit de financiële zorgen. In de hoop dat ondernemers en inwoners van Valkenburg en omgeving het goede voorbeeld zullen volgen, kan het project hopelijk in de loop van het jaar wellicht worden afgerond.

Kasteelstichting Valkenburg sponsort 23 Struikelstenen

De Stichting Kasteel van Valkenburg is met een genereuze geste over de brug gekomen:

de 23 nog te plaatsen Struikelstenen in Valkenburg worden voor de helft betaald door de stichting. De Stichting Kasteel van Valkenburg zal iedere euro die wordt gesponsord verdubbelen en probeert daarmee anderen te stimuleren ook een “steentje” bij te dragen. Daarmee is de stichting Struikelstenen Valkenburg voor een belangrijk deel uit de financiële zorgen. In de hoop dat ondernemers en inwoners van Valkenburg en omgeving het goede voorbeeld zullen volgen, kan het project hopelijk in de loop van het jaar wellicht worden afgerond.

Op 7 november 2014 zijn in Valkenburg op zes plaatsen de eerste 18 Struikelstenen gelegd ter herinnering aan de uit Valkenburg gedeporteerde en vermoorde Joodse slachtoffers van de Holocaust. Daarop besloot de stichting Kasteel van Valkenburg om elke gift van nieuwe sponsoren te verdubbelen.

Op initiatief van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig worden Struikelstenen gelegd in de stoep voor de woningen waarin de Joodse slachtoffers van de Holocaust hebben gewoond. Het zijn stenen van tien kubieke centimeter groot, voorzien van een messing plaatje. Daarop staat de naam van het slachtoffer en zijn/haar geboortejaar, alsmede de datum en het vernietigingskamp waarin hij of zij is vermoord.

Inmiddels heeft Gunter Demnig verspreid over heel Europa al meer dan veertig duizend Struikelstenen gelegd. Ook in Nederland is dat al in meer dan honderd steden en dorpen gebeurd.

Valkenburg, februari 2015

 Terug