In Valkenburg werd de Holocaust op zondag 29 januari herdacht met het leggen van bloemen en het lopen van een stille tocht vanuit de Pelerinstraat richting het station waar tijdens de Tweede Wereldoorlog 42 Joodse inwoners van Valkenburg werden afgevoerd. Om de geschiedenis ervan levend te houden, is David Loozen de nieuwe voorzitter van Stichting Struikelstenen geworden.
Hij duidt het belang van herdenken in onderstaande video gemaakt door Stef Grit.

@(content)

Op 27 januari 1945 werd concentratiekamp Auschwitz door de Russen bevrijd. Op of rond deze datum wordt de Holocaust herdacht. In Valkenburg organiseert de stichting Struikelstenen de jaarlijkse herdenking. Dit jaar is aangepaste vorm.

@(content)

Onthulling tijdelijk Holocaustmonument “Levenslicht”
Programma Holocaust Herdenking 26 januari 2020
• Tot 10.45 uur samenkomst bij Vredesvlam Pelerinstraat
• Welkomswoord
• 10.50 uur Jos Smeets namens Platform Werldburgerschap
• Burgemeester en weth. Bisschops leggen bloemstuk

@(content)

Op 1 september 2019 kun je vanaf 11:00 mee met een speciale wandeling langs deze struikelstenen. Voorzitter Henk Vossen leidt je gratis rond. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Er wordt voorafgaand aan de wandeling verzameld bij het Museum Valkenburg.

@(content)

Op donderdag 5 oktober aanstaande zullen de laatste 11 struikelstenen in Valkenburg worden gelegd.
Zoals gebruikelijk zal de onthulling met enige ceremonie plaatsvinden. De genodigden komen vanaf 13.30 uur bij elkaar in Grand Hotel Voncken aan het Walramplein.

@(content)